5 tips voor een Aftermovie die je Event succesvol Promoot 

23 oktober 2018

Een event organiseren is een mooie gelegenheid om aan klantenbinding te werken, het netwerk te vergroten en je expertise en autoriteit te profileren. Zo’n event moet je natuurlijk wel promoten, want je wilt volle zalen! Tip: maak een Aftermovie! Het is een effectieve tool om je event in de schijnwerpers te zetten. Een Aftermovie geeft een goed beeld van het event, creëert sfeer en is via vele kanalen in te zetten. Maar hoe maak je een Aftermovie? Wij geven je 5 tips voor een Aftermovie die jouw Event succesvol promoot.  

1. Stel een duidelijk draaischema op, zodat je niets mist  

De eerste tip is om te zorgen voor een goede voorbereiding. Het programma van de meeste events zit bomvol. Van plenaire sprekers tot workshops, van meet-ups tot netwerktafels en van een lunch tot een borrel. Voor een Aftermovie wil je natuurlijk niet net die belangrijke workshop missen of er achter komen dat je geen tijd hebt om interviews af te nemen. Zorg daarom dat je van tevoren een draaischema opstelt, zodat de crew weet wanneer ze welke programma-onderdelen filmen. Op die manier weet je zeker dat alle belangrijke onderdelen van het event terug te zien zijn in de Aftermovie en dat er genoeg interviews zijn afgenomen om uit te kiezen. Een draaischema geeft ook inzicht in hoeveel crewleden er nodig zijn. Vaak lopen delen van een event programma parallel en moet het wel allebei op film gezet worden. Dankzij een draaischema weet je dat je dan meer cameramensen nodig hebt. 

Voor het CU event van CAD & Company filmen we meerdere sessies en interviewen we bezoekers

2. Interview bezoekers over het event voor mooie quotes

Natuurlijk wil je mooie beelden van het event, zoals je in veel voorbeelden van Aftermovies ziet. Maar vergeet ook zeker geen interviews met bezoekers te doen! Niets is mooier dan enthousiaste bezoekers die vertellen dat het enorm de moeite waard is om naar het event te komen. Interviews in combinatie met sfeerbeelden geven de Aftermovie daarnaast een mooie dynamiek en houdt de video interessant om te kijken. Bereid de interviews goed voor. Wat wil je weten van de bezoekers? Misschien wil je dat ze iets zeggen over de keynote sprekers of wil je vragen naar hoe ze de organisatie van het event vinden. Een leuke insteek is ook altijd om te vragen wat ze geleerd of opgestoken hebben op het event. Denk van tevoren na over de bezoeker quotes, zodat je de juiste vragen stelt en waardevolle quotes in de Aftermovie hebt.  

Nieuwsgierig naar een eigen aftermovie?

Aftermovie laten maken



3. Film een openingswoordje met de directeur

Wat ook een goede tips is voor een aftermovie laten maken, is om de directeur van het bedrijf dat het event organiseert een openingswoordje te laten doen voor de Aftermovie. In zo’n openingswoordje kan de directeur het event kort introduceren en vertellen waarom het event georganiseerd wordt. Zo krijgt de kijker een beeld wat de insteek van het event is en waarom het event ertoe doet. Verder maakt zo’n openingswoordje de Aftermovie persoonlijker. Dat werkt goed, want events zijn bij uitstek sociale gelegenheden. Ook hier geldt weer dat je het goed moet voorbereiden. De directeur moet zijn openingswoord uitgewerkt en geoefend hebben. In het draaischema moet opgenomen staan wanneer en waar het openingswoordje gefilmd wordt.  

Voor het Toetscongres van Bureau ICE interviewen we de directeur, bezoekers en Keynotes

4. Maak versies van de Aftermovie per online platform 

Als de Aftermovie klaar is, zijn er veel mogelijkheden om de video in te zetten. De Aftermovie kan op de website geplaats worden, gedeeld worden via Facebook, op Instagram gezet worden, via Linkedin gedeeld worden, et cetera. Ieder platform heeft weer zijn eigen kenmerken. Zo werkt op Instagram een ‘portrait-video’ (staand in plaats van liggend) goed. Op Facebook worden veel video’s zonder audio afgespeeld, dus hier kan ondertiteling waardevol zijn. Het loont om van tevoren dus te bekijken op welke online platformen de Aftermovie ingezet wordt en hoe je de video hiervoor kan optimaliseren.  

5. Laat de Keynotes kort aan het woord 

Naast bezoekers en een openingswoordje kan je ook de Keynote sprekers kort aan het woord laten in de video. Zij kunnen kort vertellen over wat zij in hun Keynote hebben behandeld of ze kunnen kort een interessante visie delen. Dit geeft een beeld wat er op het event qua kennis en inzichten ‘te halen valt’ en kan mensen interesseren om de volgende editie van het event (ook) te bezoeken. Als je bekende personen hebt geregeld als Keynote spreker geeft dit ook extra gewicht aan je event.  

Interesse in een eigen aftermovie?

Aftermovie laten maken

5 tips voor een Aftermovie die je Event succesvol Promoot 

Wil jij scoren met videocontent? 

 

Ontdek onze succesformule


Vertel me meer. »

Video marketing
»